>> Rezultati  >> 2006 >> Aktivnosti 2006.

 

Aktivnosti ULN 2007.godine

 

3.prosinca: u Zagrebu održana Hrvatska premijera dokumentarnog filma „Rivalstvo što nas veže- maraton lađa na Neretvi“. Producent filma je Damir Čengić, scenarist i redatelj Ivo Kuzmanić  te scenarist i urednik Aleksej Pavlovsky. Projekcija je održana u Konferencijskoj dvorani Velesajma, nakon čega je za sve goste priređen domjenak u restoranu  Globus. Događaju su nazočili predstavnici lađarskih ekipa a u zabavnom dijelu programa nastupili su KUD Metković i pučki pjevači iz Rogotina koji su ujedno dan ranije nazočili na otvaranju prostora Društva Neretvana. >>> foto


2.prosinca: u 12 sati u Zagrebu je svečano otvaranje prostora Društva Neretvana i prijatelja Neretve. Adresa Društva je Prosenikova 11 (Jarun, nasuprot crkve sveta Mati slobode). Prostor je dodijelio Grad Zagreb a neretvani su je sami uredili svojim radom i prilozima. Predsjednik Društva je Luka Vlahović.


1.- 5.studenog: "Rivalstvo što nas veže – maraton lađa na Neretvi", HTV-ov dokumentarac na festivalu etnološkog filma u Beogradu >>> VIŠE


19.-24.rujna: Udruge lađara na Zagrebačkom velesajmu >>> Tekst i foto


14.rujna: Predstavnici Udruge lađara posjetili su brodograditelja Bakicu >>> Tekst i foto


13.rujna: predstavnici  UL boravili u županijskom sjedištu na radnom sastanku kod županice Mire Buconjić inače predsjednice Organizacijskog odbora. Svrha sastanka je bila osvrt na protekli maraton, dogovor o početku priprema za jubilarni  10 maraton te troškovi i njihova raspodjela ovogodišnje manifestacije.

Bilo je riječi i o prezentaciji  maratona na jesenskom velesajmu u sklopu manifestacije EKO-ETNO HRVATSKA   te o terminu sastanka organizacijskog odbora na kojem bi se izvršila rekapitulacija prošlog i usvojile smjernice za idući, nakon čega bi se sazvala i Skupština.


13.rujna: Preminuo naš dugogodišnji član Zvonimir Jelčić-Faja.


25.kolovoza: Rogotin, "Noć prvaka">>> Tekst i foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12.kolovoza: Održan 9.maraton lađa >>>- VIŠE

9.kolovoza: Metković, tradicionalnu Noć lađara koja se trebala večeras održati pokvarila je kiša. Upravo u trenutku kad je fešta trebala početi, na otvorenom ispred hotela Narona, snažan pljusak ratjerao je sve nazočne. Kiša nije prestajala padati a glazbena skupina "Neretvanski gusari" pod kišom su sklanjali instrumente.

8.kolovoza: Metković, sastanak predstavnika ekipa >>>- VIŠE

6.kolovoza: Opuzen, utrke za startne pozicije na maratonu lađa >>>- VIŠE


4.kolovoza: utrka lađara "II. lađarski "kup Kneza Domagoja" u Vidu >>>- VIŠE


29.srpnja: Autokuća "Perak auto" ovlašteni distributer Mazda vozila (Dubrovnik, Ante Starčevića 70; tel. 020/357-005), predsjedniku UL Neni Kovačeviću u sklopu sponzorstva Maraton lađa predali su dva vozila koja će se koristiti za službene potrebe.

 

Vid, 4.kolovoza, 14.00 sati: Službena prezentacija Mazda vozila, uz potpisivanje sponzorskog ugovora.


22.srpnja: Skupština Udruge lađara, naputci i obveze sudionika >>> VIŠE


19.srpnja: sastanak Organizacijskog odbora >>> VIŠE


15.srpnja: utrka lađara "II. lađarski kup Župe Bagalovići"- VIŠE


12.srpnja: lađari u umjetničkom projektu "Kravata oko Hrvatske"... VIŠE


1.srpnja istekao je zadnji dan prijava za 9.maraton lađa. Nakon što se provjere sve prijave kroz nekoliko idućih dana biti će objavljene sve natjecateljske ekipe. Kako je bilo određenih nejasnoća u svezi članka 3.Pravilnika, moramo podsjetiti da isti članak važi za sve natjecateljske ekipe bez iznimki. Poradi regularnosti, svi natjecatelji prilikom ulaska u lađu, na maratonu lađa, morati će pokazati osobnu iskaznicu kako bi se identificirali.


27.svibnja u Metkoviću održana redovna skupština Udruge lađara, više>


Udruga lađara na velesajmu u Zagrebu od 10.-14.svibnja 2006.godine


Nekoliko fotografija lađa u hangaru u Opuzenu


8.4.2006.g.-održana je redovna skupština Udruge lađara:

detalj sa skupštine

Zbog zauzetosti prostorija gradskog vijeća Grada Opuzena, skupština je održana u kavani WEST. Dnevni red bio je:  Izvješće o dosadašnjem radu Udruge: iznio predsjednik UL Neno Kovačević. Ukratko: županija uplatila 50 000 kn sredstva koja će ići za izgradnju novih lađa. U planu ove godine izgraditi 4-6 novih lađa. Sve novoizgrađene lađe biti će plastificirane do maratona.


Promjena sjedišta Udruge: jednoglasno usvojeno. Potpisan je ugovor s Gradom Metkovićem o najmu prostorije za udrugu na tri godine. Prostorija je dodijeljena besplatno.


Odluka o krajnjoj uplati kotizacije za prvih 20 ekipa sa prošlogodišnjeg maratona: rok do 15.svibnja kako bi se sredstva iskoristila za kupnju materijala za plastifikaciju lađa.


Usvojen je novi Statut Udruge lađara uz dvije izmjene na prijedlog. Sukladno obavijesti svim udrugama lađara da iste unutar svojih udruga pregledaju prijedlog statuta te na skupštinu dostave eventualne prijedloge i primjedbe u pisanom obliku jedino je svoj prijedlog sostavila lađarska udruga "Domagojevi gusari" Vid (dodatak na članak 15. i 16.) koji su usvojeni. Cijeli novousvojeni statut možete pročitati na ovim stranicama.


Razno.

Upravni odbor UL uskor će doraditi prijedlog novog Pravilnika maratona lađa te će isti biti dostavljeni svim udrugama da se o njemu očituju. Na idućoj skupštini (za oko mjesec dana) isti će biti iznesen na usvajanje uz eventualne primjedbe i prijedloge udruga.


17.3.2006.g.-UPRAVNI ODBOR:Na redovnom Upravnog Odbora Udruge Lađara Neretve donešene su slijedeće odluke

redovna Skupština UL održati će se u Opuzenu 2.travnja u 19.00 sati. Na dnevnom redu biti će Prijedlog Statuta. Do 24. ožujka sve ekipe dobiti će u pisanom obliku Prijedlog Statuta. O istom su dužne raspraviti unutar svojih udruga i doći na Skupštinu sa pismenim primjedbama/prijedlozima svoje Udruge.  Prijedlog Statuta nakon usuglašavanja Upravnog odbora pregledala je i korigirala stručna osoba (odvjetnik) kako bi isti bio u skladu sa Zakonom o Udrugama RH.


sve ekipe koje nisu dovele nove lađe (u kojima su veslali na prošlom Maratonu) dužni su iste dovesti do 25.ožujka u hangar u Opuzenu. Prije dovoza obvezno kontaktirati  gospodina Tomislava Dugandžića PAŠKU na telefon 098 901 0948 jer je isti ovlašteni koordinator za navedenu radnju. Kako protekli rok nije ispoštovan, odlučeno je da one ekipe koje u ovom roku ne dovezu lađe na spomenuto mjesto platiti će 2000 kn na ime troškova dovoza lađe koje će morati platiti uz kotizaciju ili neće moći sudjelovati na maratonu lađa.


 Zbog visokih troškova održavanja lađa, odlučeno je da se iste plastificiraju izvana i dovedu u iste mjere. Procjena je da bi iznos za održavanje jedne lađe bio oko 5000 kn godišnje x 33 lađe=165 000 kn godišnje (podrazumijeva održavanje cijelu godinu i od strane jednog izvođača). Upravni odbor odabrao je izvođače radova s kojima će uskoro biti potpisan ugovor. Sve do sada izgrađene lađe (i one koje se izgrade u međuvremenu) biti će uređene (plastificirana samo vanjska oplata) do početka maratona i dovedene u iste mjere kako bi svi natjecatelji mogli imati iste uvjete. Te lađe natjecatelji će dobiti tek na dan maratona ždrijebom.


Na adrese triju neretvanskih gradova (Metković, Opuzen i Ploče) 12.veljače poslata je zamolba za dodjelu prostorije-ureda za Udrugu lađara Neretve. Rok do kojeg su se spomenuti gradovi trebali izjasniti bio je 28.veljače. U spomenutom roku (ostavljeno je i dodatno vrijeme do 10.ožujka) odgovor je dao samo Grad Metković dok se drugi gradovi nisu izjasnili ni do danas (17.III.). Grad Metković dao je na korištenje Udruzi lađara prostoriju u zgradi političkih stranaka (kod srednje škole). U istoj zgradi je i prostorija gdje se mogu održavati Skupštine UL. Ugovor za korištenje prostorije biti će realiziran nakon Skupštine.


Današnjem sastanku Upravnog odbora nazočio je i prof Vido Bagur (poznati djelatnik u očuvanju kulturne baštine neretvanskog kraja, njegovatelji obnovitelj folklra, između ostalog i stručni suradnik pri europskoj TV uniji). Izvijestio je lađare da će zajedno s ekipom HTV raditi na snimanju 30-minutne dokumentarne emisije na temu "Što lađa znači lađarima". Emisija će se raditi na ljeto uoči i tijekom maratona lađa.


11.2.2006.g.-UPRAVNI ODBOR: Na redovnom 09/06 sastanku Upravnog Odbora Udruge Lađara Neretve, u Kominu  11.02.2006., donešena je slijedeća odluka


Lađarske udruge dužne su uplatiti kotizaciju za  sudjelovanje na  9 maratonu lađa , do 01. ožujka   2006 godine.odluka je glede početka zaštite lađa i njihove priprema za maraton.


Sve ekipe kod kojih su novosagrađene lađe moraju dovesti lađe u hangar u Opuzenu najkasnije do 01. ožujka 2006 o čemu su već bile obavještene.Prije dovoza obvezno kontaktirati  gospodina Tomislava Dugandžića PAŠKU na telefon 098 901 0948 jer je isti ovlašteni koordinator za navedenu radnju.


Upozoravaju se sve lađarske udruge koje su se oglušile na poziv za prošlu skupštinu na kojoj su trebali dostaviti ispunjeni dokument da to učine što je moguće prije u protivnom će biti sankcionirane po Statutu , Pravilniku  ili Poslovniku Udruge.

Za sve nejasnoće kontakt telefoni:

Predsjednik U.L.N. : Neno Kovačević  098 911 0111 

Predsjednik Upravnog odbora U.L.N. : Marko Marušić 0989 287 185

Tajnik U.L.N. : Davor Petković 098 952 5293


19.1.2006.g.-Delegacija Udruge lađara Neretve na prijemu kod Župana Dubrovačko-Neretvanske županije:

Župan Dubrovačko-neretvanske županije g. Ivo Miletić primio je u salonu Palače Ranjina predstavnike Udruge lađara Neretve. Delegaciju UL činili su direktor maratona Milojko Glasović, predsjednik UL Neno Kovačević i Predsjednik Upravnog odbora Marko Marušić koji su g. Miletića  upoznali sa planovima i programom za ovogodišnji Maraton lađa.. Više o svemu uz fotografije.


14.1.2006.g.-održana je redovna skupština Udruge lađara. više

 

Povratak na vrh stranice