www.maraton-ladjkja.hr

SKUPŠTINA UDRUGE LAĐARA

Metković. 19.07.2007.  

Održan sastanak Organizacijskog odbora 10. Maratona lađa. Sastanak je vodila

županica gospođa Mira Buconjić u nazočnosti predstavnika gradova Metković, Ploče i Opuzen te Udruge lađara. Poseban gosti bila je gospođa Brigita Masle (umjetnička urednica programa).

predloženi dnevni red bio je :

  1. Iznošenje prijedloga gradova za organizaciju događanja oko Maratona na svojim područjima

  2. Zaključak o raspodjeli obveza i načinu daljnjeg rada i koordinacije Odbora.

Predstavnik Grada Metkovića iznio je prijedlog organizacijskog odbora pri Gradu Metkoviću, koji je dva dana ranije održao sastanak. Na tom su sastanku podijeljena zaduženja za pojedine dijelove organizacije: montaža tribine za pučanstvo i svečane tribine, bine, ozvučenja, organizacije kulturnog i zabavnog programa te prihvata gostiju. Zatražio je od Udruge lađara da preciznu satnicu vezanu za lađare, kako bi se program mogao prilagoditi potrebama održavanja priprema za start utrke.

U ime Grada Ploča govorila je gospođa Slavenka Mušan koja je iznijela prijedlog Grada Ploča za organiziranje programa u cilju. Naime, Grad Ploče osigurat će vidljivo i kvalitetno obilježavanje ciljne ravnine, organizirati izmještanje privezanih plovila pored gradske rive, tako da će završnica i ulazak u cilj ekipa biti neposredno pred okupljenim gledateljima, osigurati prostor, stolove i klupe, koji će biti ograđeni i osigurani od neovlaštenog pristupa. Pristup tom prostoru imat će ovlaštene osobe pojedine lađarske ekipe (3 do 4 osobe po ekipi) koji će pripremiti hranu i piće za članove svoje ekipe, kako bi se okrijepili po dolasku u cilj, te članovi ekipa, koje će ove ovlaštene osobe uvesti u prostor. Također, iznijela je kako je Grad Ploče za izvedbu zabavnog programa angažirao Milu Hrnića, troškove čijeg nastupa snosit će Grad Ploče u potpunosti.

Tijekom rasprave donesen je sljedeći zaključak: sastavit će se sporazum o zajedničkom sufinanciranju organizacije 10. maratona lađa na Neretvi, kojim će se utvrditi obveza organizatora: Županije, Gradova Metkovića, Opuzena i Ploča, te Udruge lađara Neretve u sufinanciranju dijela troškova u jednakim omjerima.