Početna -> Rezultati -> Maraton 2006. >>> DOGAĐANJA 2007.

2007.godina

Metković, 20 siječnja 2007.g., održana Skupština Udruge lađara s dnevnim redom:

1) osvrt na proteklu godinu saziva sadašnjih upravnih tijela Udruge: (izlaganje predsjednika UO:)

U proteklih 14 mjeseci od kada traje mandat upravnog odbora u ovom sazivu po mome učinilo se mnogo.

Udruga je zatečena sa nesređenom i gotovo nepostojećom dokumentacijom, bez svog prostora odnosno stalne adrese, odnos većine partnera prema udruzi bio je skeptičan ili  pesimističan i  postojala su neka  financijska potraživanja .

Radom ovog Upravnog odbora  koji se sastao na preko trideset radnih sastanaka,  većina  nedostataka je ispravljena i napravljen je veliki iskorak u organizaciji i djelovanju same Udruge.

·         Pripremljen je i prilagođen Statut Udruge i Pravilnik Maratona.

·         Osiguran ured kao sjedište Udruge opremljen sa računalima, telefonskim brojevima i faxsom preko kojih smo gotovo u dvadesetčetri satnoj dostupnosti svima koji nas trebaju.

·         Uveli smo dokumentiranje svih događaja i odluka uz stvaranje vlastite arhive sa svim podacima o radu udruge.

·         Angažirali računovodstveni servis za stručno vođenje službenih knjiga.

·         Izgradili 4 lađe, plastificirali 17 lađa, ugovorili 6 novih lađa.

·         Platili sve zaostale račune i riješili se svih dubioza čime smo povratili poljuljano povjerenje partnera.

·         Za suce angažirani ugledni ljude iz hrvatskog veslačkog sporta.

·         Odradili nekoliko prezentacija na specijaliziranim manifestacijama.

·         pripremili organizaciju  9.maratona koji je ipak imao svojih  organizacijskih propusta kojih smo svjesni i moguće ih je prevazići na budućim natjecanjima.

           ne spominjući dobre stvari  pod  propustima mislim na

·         ozvučenje na startu

·         defile, prozivka i ulazak u lađe

·         start, način označavanja

·         brodovi i njihov neposluh

·         cilj , označavanje ciljne crte, evidentiranje prolaza, prihvat maratonaca i slično.

Temeljem veličine i značenja navedenih propusta smatram da je organizacija jubilarnog 10 maratona prevelika gotovo neostvariva obveza Upravi u ovakvom sastavu.  Smatram da svi u Upravnom odboru nisu  dovoljno organizacijski sposobni ili nisu u mogućnosti toliko sebe dati Udruzi koliko to obveze od njih traže.

Kao što vidite iz priložene dokumentacije u proteklom je periodu osigurano preko pola milijuna kuna ta sredstva nisu pala s neba gotovo cijeli iznos odradila su tri-četiri čovjeka a u odboru ih je 9. Iako se ne slažem sa svim potezima članova koji su po Statutarnom automatizmom u Upravnom odboru Predsjednik, Potpredsjednik, Direktor i tajnik, mislim da  svoj dio posla odrađuju dovoljno dobro da ostanu do kraja svog mandata.  

Ja osobno kao predsjednik i član Upravnog odbora dajem svoj mandat na raspolaganje  ovoj Skupštini ponajprije zbog toga što ne vidim  način na koji ovaj sastav može odraditi sve što  je preostalo za predstojeći jubilarni maraton.

Molim svoje kolege i prijatelje u Odboru da ovo ne shvate osobno jer biti dobar čovjek ili dobar veslač ne znači da se mora biti i dobar organizator. Od njih očekujem da Vam daju svoje mandate na raspolaganje te da vi za petnaestak dana na reizbornoj Skupštini dođete sa kandidatima iz svoje sredine koji imaju organizacijske sposobnosti, vještinu pregovaranja i rukovođenja  jer Udrugu nije problem voditi koliko je Maraton teško dobro organizirati.

Vaši kandidati po mome ne moraju   biti  veslači jer još jednom napominjem dobar veslač ne mora značit da je  dobar i organizator a i nekoliko temeljnih udruga mogu imati zajedničkog kvalitetnog kandidata jer radom u krovnoj udruzi treba voditi računa o svim lađarima a ne samo o svojoj ekipi.

Ovaj moj postupak ne smatram nikakvom ucjenom niti dovođenje pred gotov čin Udruge jer  njeni vodeći ljudi ostaju i zadržat će kontinuitet rada a svi radovi u pripremi 10 maratona su u tijeku kao što je izgradnja novih lađa i formiranje Organizacijskog odbora u stalnom radnom statusu do okončanja ovog jubileja.

Svima koji su mi dali povjerenje puno hvala i svima koje sam u svom radu uvrijedio ili naudio na bilo koji način ja se ispričavam i molim ih za oprost .

I još da napomenem ovim mojim potezom ne bježim od bilo koje odgovornosti za eventualne nepravilnosti ili nezakonite radnje za vrijeme mog predsjedavanja u Upravi Udruge.

-(Op.ur.)Od pet članova izabranog UO, trojica su predala ostavku (Marušić, Šunjić, Jelčić) te dopredsjednik (Kovač). Inače, Upravni odbor čine četvorica koji ulaze automatizmom  te petero koje se bira izravno na Skupštini.

 

2) financijsko izvješće: (podnio tajnik Udruge Davor Petković) ukupni prihodi ostvareni u 2006. iznose 590.549,00 kuna, dok su rashodi iznosili 612.407,66 kuna. >>> DETALJNIJE

 

3) razno: Naredna skupština održati će se 3.II 2007.g. u 19.00 sati. Reizbor članova koji su dali mandat na raspolaganje.

               -Na prijedlog predsjednika UL, data je suglasnost da se krene u realizaciju ideje o preveslavanju Jadrana lađom, od Ploča

                do Termolija udaljenosti 148 nautičkih milja. Svi ostali detalji biti će naknadno razrađeni.