.Početna -> 2008. >>> 2.veljače, novosti

2.veljače: Nakon izborne skupštine i konstituiranja upravnih tijela u novim sazivima započele su i aktivnosti na pripremi 11. Maratona lađa.  Predsjednik  Udruge Marko Marušić u društvu sa predsjednikom Upravnog odbora Ivicom Šunjićem-Pelom započeli su razgovore sa svim važnijim čimbenicima u organizaciji Maratona. Prvi sastanak imali su sa gradonačelnikom  Grada Metkovića Stipom Gabrićem Jambom a poslije sa gradonačelnikom Grada Opuzena Ivom Mihaljevićem. Na sastancima se razgovaralo o problematici vezanoj za organizaciju zbivanja u pojedinim  gradovima te kako ih unaprijediti. Gradonačelnici su iznijeli svoja viđenja  i prijedloge te je dogovoreno da se Organizacijski odbor treba počet sastajati već za dvadesetak dana kako bi se na vrijeme mogle usuglasiti obveze svih suorganizatora.

 

Županica Mira Buconić, inače predsjednica organizacijskog odbora  vodeći  je dvojac udruge primila  28. siječnja u svom uredu u Dubrovniku. Po upoznavanju Županice sa  trenutnim stanjem u Udruzi te o počecima pripremnih radnji za slijedeći  maraton, najviše su se zadržali na problemu plaćanja (neplaćanja) gradova  suorganizatora. Iako je za prošli Maraton postojala odluka  Organizacijskog odbora o diobi troškova, Udruga je glede takvih potraživanja u nezavidnom položaju prema nekim temeljnim udrugama i dobavljačima.

Gospođa Buconić obećala je sazivanje Organizacijskog odbora u najskorije vrijeme i samim tim početi na organizacijskim pripremama ove manifestacije.

Sastanak u Gradu Ploče sa gradonačelnikom Antom Karamatićem zakazan je za početak slijedećeg tjedna.

 

 

Na tradicionalnu Noć Neretvana u Zagrebu koja će se ove godine održati  09.02. 2008 u hotelu Westin, pozvano je izaslanstvo Udruge lađara Neretve. Organizator zabave Udruga Netretvana u Zagrebu osigurala je 10 mjesta za predstavnike lađara s time da su od ove godine uveli obveznu nazočnost predstavnika tri ekipe koje su osvojile odličja na prošlom Maratonu i namjera im je da to uđe u tradiciju ovog druženja u narednim godinama.