.www.maraton-ladja.hr >>> 2008.

 

NOVOSTI U UDRUZI LAĐARA...

Izaslanstvo Udruge lađara bit će na primanju kod Predsjednika Sabora RH gosp. Luke Bebića 7.ožujka a isti dan je i sastanak u Ministarstvu turizma te s upravom Hrvatskih željeznica (ustupanje hangara za lađe).

Izaslanstvo UL održalo je sastanak u Splitu u kulturnoj fundaciji „Ars Halieutica“ 1.ožujka po pitanju sudjelovanja neretvanske lađe na Svjetskom festivalu mora i mornara-Brest 2008.godine koji će se održati od 11.-17.srpnja ove godine. Ispred Udruge lađara, voditelj puta u Brest je gosp. Pavo Jerković a gosp. Ivan Burić određen je za glavnog kordinatora za prezentante.

 PRIJEDLOG PRAVILNIKA: U tijeku je izrada pravilnika za 11.maraton lađa. Po završetku, prijedlog pravilnika dobiti će sve lađarske udruge na uvid i izjašnjavanje a isti će verificirati Skupština Udruge lađara. Bitni prijedlozi koji se nalaze u nacrtu novog pravilnika odnose se na:

* članak 3. Ekipe neće moći prijaviti kajakaše/kanuiste niti one koji su se ikada bavili tim sportom. Ekipa će moći prijaviti 25 osoba a isti jedini imaju pravo na preuzimanje medalja.

* U članku 5. nije dozvoljeno naknadno zakivati  i preinačavati letvama i sličnim materijalima lađu.

* Prijedlog izmjena odnosi se i na članak 9.: vesla se u lađama udruge lađara Neretve. Glavnu utrku maratana vozit će 33 lađarske ekipe, od čega dvadeset prvoplasiranih sa prošlog maratona, dvanaest prvoplasiranih iz kvalifikacijske trke i jedan VIP ekipa.

* Prijave ekipa (članak 11.) su do 1.srpnja (ime ekipe i uplaćena kotizacija).

* Članak 12.: popis članova ekipe svaka ekipa mora dostaviti do 20. srpnja uz popis članova ekipe s preslikom osobnih iskaznica/putovnica. Faksirane preslike ne vrijede.

* U članku 13. definira se kvalifikacijska utrka ekipa koje nisu ostvarile pravo na direktan plasman na prošlom maratonu i održati će se od Opuzena do Metkovića prve subote u kolovozu. Ukoliko se prijavi više od 33 ekipe za sudjelovanje na Maratonu. Prvih 12 ekipa izborit će plasaman na glavnu maratonsku trku. Tu večer u Metkoviću se upriličuje „Noć lađara“ na kojoj se promoviraju svi sudionici maratona. Trka za startne pozicije održava se u srijedu prije maratona, a ukoliko ne bude kvalifikacije trke, održat će se u prvu subotu kolovoza. U tom slučaju će se Noć lađara održati u srijedu.

* Člankom 14. definira se da startne pozicije za Kvalifikacijsku utrku se određuju na temelju ždrijeba, a ravnanje startne linije određuje sudac. Sudac je ovlašten kazniti ekipu koja krši pravila koje vrijede i za Maraton, na način predviđen ovim Pravilnikom i sudačkim pravilnikom.

* U članku 15. prijedlog je obveza sudjelovanja na utci za startne pozicije u Opuzenu za sve ekipe natjecateljske ekipe na maratonu lađa.

 

Ovo je za sada samo dio prijedloga koji su u doradi i podložni su izmjenama. Udruga lađara otvorena je za sve konstruktivne prijedloge koje možete dostaviti poštom, e-mailom, upisati na forumu ili kontaktom s predstavnicima Upravnog odbora.