.www.maraton-ladja.hr >>> 2008.

 

Izvješće sa radnog posjeta Udruge lađara Neretve Zagrebu

 

-         Izaslanstvo na primanju kod predsjednika Sabora gosp. Luke Bebića.

 Dana 07. ožujka 2008. predsjednik Sabora gosp. Luka Bebić primio je  izaslanstvo Udruge lađara Neretve. Izaslanstvo su sačinjavali, Marko Marušić – predsjednik, Milojko Glasović – generalni meanager, Ante Golemac i Ante Šprlje – podpredsjednici, Davor Petković – tajnik i Hrvoje Manenica – član upravnog odbora. Predsjednika se je izvijestilo o dosadašnjim pripremama,  potrebama  za XI maraton lađa, putovanja u Brest i planovima za budućnost maratona.

 Budući da predsjednik prati maraton od samih početaka, nije ga trebalo posebno upoznavati sa samim potrebama manifestacije. Izaslanstvo se složilo  s njim da je maraton prerastao Neretvu i da je postao prepoznatljivi hrvatski sportsko-turistički  brend u Europi i svijetu. Predsjednik je obećao pomoći Udruzi lađara Neretve za predstojeći maraton, ali i za razvoj maratona u budućnost. Kako bi ova pomoć bila učinkovita, Udruga se obavezala napraviti elaborate i troškovnike za pojedina područja razvoja same manifestacije.

 

-         Posjeta izaslanstva Udruge lađara Neretve Ministarstvu turizma

 Zbog neodgodivih obveza ministara turizma gosp. Damir Bajsa, izaslanstvo je primio državni tajnik gosp. Ivo Mujo i predstojnica kabineta ministra gđa. Zdenka Šutek.  Budući da se Udruga lađara Neretve već javila na natječaj Minitarstva turizma za financijska sredstva, razgovaralo se o odlasku neretvanske lađe i trupice na Festival mora i mornara u francuski Brest.  Budući se Udruga lađara Neretve prva od deset brodara javila Ministarstvu, dogovorena je financijska pomoć preko ovlaštenog organizatora za Hrvatsku, udruga „Ars Halieutica“  iz Komiže.

 

-         Hrvatske željeznice

 Ove godine je istekao ugovor o korištenju hangara za skladištenje lađa u zimskim mjesecima sa Hrvatskim željeznicama. Ivica Medak iz Komina, jedan  od čelnih ljudi u HŽ-u, organizirao je sastanak Udruge lađara Neretve sa direktorom za nekretnine pri HŽ-u, gosp. Antom Janjišem. Na sastanku je dogovoreno da se dostavi prijedlog ugovora o višegodišnjem ustupanju spomenutog prostora. Spomenuta je i mogućnost povećanja broja vagona navijačkog vlaka, koji prati maraton, pa čak i njegova posebna izvedba.

 

>>> fotografije