.www.maraton-ladja.hr

ČUVANJE IMOVINE UDRUGE

U posljednjih desetak dana već dva puta hangar u kojem se čuvaju lađe i druga imovina udruge biva provaljen. Odmah po završetku prošlog maratona lađe su dovezene u hangar koji je prethodno očišćen te zbog upada  huligana, narkomana i sličnih debila osigurani su svi prozorski otvori čeličnom mrežom ali izgleda da i to  nije bilo dovoljno dobro jer su najprije provalili istočna drvena vrata a kad smo i njih osigurali velikim batom razbili su table na krovu i ušli odozgo.

Dražen Jelčić prije dva dana u redovnom obilasku primijetio je i taj vandalski čin pa se odlučilo zazidati istočni mali ulaz. Zbog zauzetosti većeg dijela uprave uz Dražena odazvao se podpredsjednik udruge Boro Jelčić i barba Ivan Burić koji je u prošla dva mandata bio član uprave. Jedan od najstarijih ako ne i najstarija osoba koja je uključena u aktivnosti udruge besplatno je zazidao otvore kroz koje su vandali upadali i svojim angažmanom može biti primjer svima u Neretvi kako se radi i brine za naše zajedničko vlasništvo. Ekipi se pridružio i Marin Petković koji je sanirao krov hangara.

Ovim putem apeliramo na sve lađare a i druge ljude dobre volje da se češće osvrnu na hangar i dojave sve sumnjive radnje a naravno sve koji se besposleno vrte oko hangara. Napominjemo da udruga upravlja tim hangarom temeljem Ugovora sa HŽ-om po kojem uredno plaća ugovoreni mjesečni iznos.