www.maraton-ladja.hr

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić primio je danas Udrugu lađara Neretve, povodom nijhovog podviga preveslavanja La Manchea, a ususret Maratonu lađa.

Dubrovnik, 22.7.2009.-Predsjednik Udruge Marko Marušić upoznao je Župana sa svim detaljima njihovog podviga, pritom zahvalivši Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori, kako ovom, tako i svim drugim projektima lađara.
Gospodin Marušić je istaknuo kako je Udruga lađara jedna od 21 ekipe koja je ikad preveslala La Manche i to u rekordnom roku. Također,  naglašeno je kako se Udruga sprema na preveslavanje Jadrana u projektu pod nazivom "Tragovima pradjedova", a planiraju se i projekti u SAD-u i na Novom Zelandu.

Župan je čestitao lađarima, pritom istaknuvši kako je preveslati La Manche podvig na ponos Neretve, Dubrovačko-neretvanske županije i cijele Republike Hrvatske, a ujedno predstavlja najbolju moguću promociju u Europi i svijetu.
Ovom prigodom, Župan je potpisao Ugovor o sufinanciranju i suorganiziranju Maratona lađa 2009. i aktivnostima koje prethode Maratonu. Pritom je istaknuo kako će ispuniti sve svoje obveze kako bi i ovogodišnji Maraton bio uspješno realiziran.

Župan je obećao lađarima i da će uputiti apel gospodarstvenicima s područja naše županije da se u okvirima mogućnosti potpomognu aktivnosti Udruge lađara Neretve, kako u budućim projektima tako i u ovogodišnjoj organizaciji Maratona lađa.
"Maraton lađa jedinstvena je manifestacija kojom se mogu pohvaliti naša županija i njeni žitelji, ali i cijela Republika Hrvatska. Zajedničkim snagama moramo osigurati što bolju organizaciju i predstavljanje Maratona lađa 2009."-zaključio je župan Nikola Dobroslavić. (http://www.edubrovnik.org )

[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]

ispred crkve

svetog Vlahe

lađari sa županom Dobroslavićem... potpisivanje ugovora
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
dar županu-ruta La Mancha dar župana knjige za lađare... sa Orlandom sa bivšm županicom u Vili Koruna