www.maraton-ladja.hr

 

MLOJKU GLASOVIĆU NAGRADA ŽUPANIJE

 

Na 19. sjednici Županijske skupštine donesena je odluka o dodjeli nagrada Dubrovačko-neretvanske županije. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Miljenku Glasnoviću. Za ovu prestižnu nagradu Milojka je nominirala Udruga lađara Neretve uz podršku gradova Metkovića i Opuzena. Svečana dodjela nagrada održati će se  prigodom blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića – Dana Dubrovačko-neretvanske županije, 12. svibnja 2017.

Milojko Glasović, umjetnik i vizionar idejni je osnivač i organizator Maratona lađa koji ove godine obilježava već 20.obljetncu.  Gosp. Glasović je osnivač i direktor prijeratne TV Opuzen koja je ostavila veliki  trag na području svih zbivanja u dolini Neretve posebno u Opuzenu a zapaženu ulogu imala je u Domovinskom ratu gdje su dobili  status dokumentatora Hrvatske vojske.

Ostvarivanjem vlastite ideje o maratonu lađa koji je svoj debi imao 13.rujna 1998.g. Glasović je svih ovih godina angažiran na promociji  Maratona i naše Županije skoro na svim sajmovima u Hrvatskoj kao i na međunarodnim projektima. Danas kao predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine-Opuzen sudjeluje u svim kulturnim zbivanjima, kako u Opuzenu tako i šire. Nemirnoga duha i sposobnosti da realizira ideje vuku ga u nove projekte kao što su: Lađom preko La Mancha 2009.g., Tragovima pradjedova Neretva-Mollise 2010.g. Regata neretvanskih lađa  “Korčula 2014” ,  Maraton lađa za žene “Opuzen-Metković 2014” i druge.