>> Foto galerija  >> FOTO 2003.

6.MARATON LAĐA - 9.8.2003.godine

FOTO

fotogalerija naknadno...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povratak na vrh stranice

 

 

FOTOGALERIJA

<<< 6.maraton lađa-foto

 

ZANIMLJIVOSTI

Tijekom večeri, predsjednik Mesić uručio je pehar najstarijem maratoncu 61-godišnjem Stipanu Zmijareviću iz ekipe Stablina.

Ekipa Vidonja je do sada najmlađa posada koja nastupa na maratonu lađa a čine je dječaci od 7-10 godina. Mlada posada Vidonja dobila je pehar kao najmlađa ekipa

Po prvi put na ovom maratonu sudjelovala je posada sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to sa mješovitom (jedinom na maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof Viskovićem i prof. Mrinjekom. Mladi studenti i studentice (većina posade) inače su iz svih krajeva Hrvatske te se može reći da su "Hrvatska u malom" ili "reprezentacija Hrvatske (bez Neretvana") i ove godine jedina su posada van Neretve. Njihov prvi susret sa lađom, uopće, bio je tek 6.kolovoza, uoči Noći lađara kad su stigli u Metković a uspjeli su održati i 2 treninga.

Istu posadu PMF-Zagreb krasi još jedan raritet -veslali su u najstarijoj (i izvornoj) neretvanskoj lađi staroj 108 godina, sagrađenoj daleke 1895.godine. Lađu su im ustupili Domagojevi gusari-Vid koji su u istoj lađi nastupili na maratonu 2001.g. osvojivši 10. mjesto. S obzirom da ta lađa ne može parirati niti jednoj novosagrađenoj lađi. studenti su bili svjesni da ove godine ne mogu očekivati značajniji rezultat, bitno je ipak sudjelovati.
 

 

         

 

©  Udruga lađara Neretve