Redovna skupština ULN

2ff2ba0051687eef5ca0459cf942940c_XL

16.6.2020.- U Metkoviću je održana redovna skupština ULN na kojoj je sudjelovalo svih 19 predstavnika članica Skupštine.

Dnevni red:

1. Izvješće predsjednika Luke Oršulića o radu udruge u proteklom periodu (u kratkim crticama iz izvješća):

U izradi je redizajn web stranice, planirano je ustrojavanje sudačke organizacije radi poboljšanja suđenja na maratonu lađa, planira se ažuriranje pojedinačne baze članstva koja će ostati dio povijesti udruge. Započete su pripreme na postavljanju sedam jumbo plakata od Metkovića do Ploča kako bi se pokrila cijela trasa Neretve i koji će pričati priču o lađi i povijesti lađe. Kako sadašnje lađe hvata zub vremena prišlo se renoviranju istih tako da su lađe servisirane i spremne za maraton. U pripremi je projekt međugranične suradnje kako bi se kroz EU fondove izradile 33 nove lađe dok bi se o sadašnjim lađama raspravljalo na nekoj od budućih skupština. Zbog pandemije coronavirusa teško je doći do sredstava ali usprkos tome maraton će biti odrađen barem na prošlogodišnjoj razini a zajedno s lađarima udara se dobar temelj za slijedeću godinu. Udruga će nabaviti prijenosni repetitor i sredstva veze za potrebe lakše komunikacije sudaca tijekom maratona te će ista, u suradnji s HGSS-om, vatrogasnim postrojbama i drugim institucijama, moći koristiti za razne potrebe. U izradi su ženske i muške narodne nošnje za potrebe gostovanja Udruge na događanjima poput gostovanja u Veneciji, Pragu, Francuskoj i dr. Jedna od većih novosti je osiguranje izravnog prijenosa ovogodišnjeg maratona lađa na HRT-u po prvi put u povijesti što se nada da će postati tradicija i ubuduće što prvenstveno ovisi o nama i našem ponašanju i slici koju pošaljemo u svijet.

2. Izbor 2 člana NO: na upražnjena mjesta (nije bilo kandidata na izbornoj skupštini) u Nadzorno-stegovni sud pristigle su 2 prijave Ante Šprlje i Pave Delije. Većinom glasova isti su izabrani u NS odbor.

3. i 4. točka odnosile su se na usvajanje Statuta i Pravilnika maratoa lađa s izmjenama i dopunama . Isti su usvojeni većinom glasova.

5. Razno: pristigla je zamolba Hrvoja Medaka da mu se ukine zabrana sudjelovanja na maratonu lađa (prema odluci NS odbora nakon maratona lađa 2018.g. o doživotnoj zabrani sudjelovanja na svim manifestacijama u organizaciji ULN). U molbi je naveo da smatra da je kazna postigla svoju svrhu te se ispričao svima koje je svojim postupkom bilo kako uvrijedio. Dvotrećinskom odlukom skupštinara molba je usvojena.

Povezane vijesti

Scroll to Top